Emma Watson

Tam Versiyon: R.A.B. hakkında(6. kitabı okuyanlar bilir)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2
R.A.B''''ın Kim Olduğu Hakkında Teoriler (6. Kitapla ilgili Spoiler içerir)

6 ıncı kitabın sonunda Harry Dumbledore un uğruna öldüğü sahte Horcrux un içinde asıl olarak Voldemort a yazılmış olan bir parşömen parçası bulur. Parşömende:

To the Dark Lord I know I will be dead long before you read this but I want you to know that it is I who discovered your secret. I have stolen the real Horcrux and intend to destroy it as soon as I can. I face death in the hope that when you meet your matchi you will be mortal once more. R.A.B.

Yazmaktaydı. Resmi çeviri yayınlanmadığı için ve birebir çeviriyi yayınlamak da yasalara aykırı olacağından kısaca ne söylediğini söyleyeyim; Voldemort un Horcrux ları kullandığını bilen biri, bunlardan birinin yerini bulmuş ve onu yok etmiş.

Aşağıda yazanlar tamamen bir teoridir. Bu parşömeni yazan kişinin kim olabileceği doğrultusunda bir teori ve kitapta geçen bu teoriyi destekleyen olayları yazdım.

Bu teoriye göre notu yazan kişi Regulus, yani Sirius un kardeşi. (Regulus Alphard* Black)

1) Notu yazan kişi Voldemort a Ölüm Yiyenler gibi Karanlık Lord şeklinde hitap ediyor.

2) Notu yazan kişinin Kehanet ten (Trelawneynin Voldemort ve Harry ile ilgili olan kehaneti) haberdar olduğu açık bir şekilde ortada.

3) Ateş Kadehinde Voldemort un mezarlıkta yaptığı konuşmada Ölüm Yiyenler için "Onlar ki benim çok, çok önce kendimi fani ölüme karşı korumak için aldığım önlemleri biliyorlardı" diyor (sayfa: 758) Yani Ölüm Yiyenler Voldemort un 7 adet Horcrux oluşturduğundan haberdardı.

Bu durumda bu Horcrux u yok eden ve parşömeni yazan kişinin Ölüm Yiyen olması çok büyük bir ihtimal.

Yine Ateş Kadehinde mezarlıkta Voldemort "Ve burada altı Ölüm Yiyen eksik... üçü hizmetimde öldü... biri dönemeyecek kadar ödlek çıktı (Karkaroff??), bir tanesi sanırım beni ebediyen terk etti, öldürülecek (Regulus??) ve biri hala benim en sadık hizmetkarım, yeniden hizmetime girdi bile (Snape??)" (sayfa: 763) diyor.

Regulus, James ve Lily Potter ile aynı sene öldü. Yani Kehanet ten haberdardı ve Ölüm Yiyenler tarafından Karanlık Lord a ihaneti (Horcrux u yok etmesi??) yüzünden öldürülmüştü. Voldemort un bunları söylerken Ölüm Yiyenlerin onun işini çoktan hallettiğini bilmemesi de muhtemel. Yani James ve Lily öldükten ve Voldemort ortadan kaybolduktan sonra Regulus un Horcruxu ortadan kaldırması ve Ölüm Yiyenlerin bunu öğrenip Regulus un işini bitirmeleri Voldemort un bilgisinin dışında gelişti. O yüzden gelecek zamanda konuşuyor.

*: Alphard, Sirius ve Regulus un amcalarının adı. Harry ve Voldemort a olduğu gibi kendilerinden daha büyük bir aile bireyinin ismini almış olması olası

Black Soy Ağacı
sağol canim
saoll canim
sağol kanka
Evet Dumbledore'un ölümü filmi çok etkileyecek Sad .. Ama sonu iyi bitiyor .. Kitapta iyi bitiyor ama yönetmen senaryoda oynama yaparmı bilemem Big Grin
Sağol canımm...
küp şeker demiş kisağol canim
çok sağol Smile
Teşekkürler Big Grin
küp şeker demiş kisağol canim
Sayfa: 1 2
Referans URL